Harlinger vrouwen zamelen bierdoppen in voor goed doel

26 sep 2018 - 17:34

Eva Romkes de Lange en Heidi Gerbranda uit Harlingen hebben zich aangesloten bij een actie, om zoveel mogelijk bierdoppen en kroonkurken in te zamelen voor een goed doel. De actie is gericht op het kopen van een rolstoelbus voor de vijfjarige Sven uit IJsselmuiden.

Foto: Eva Romkes de Lange

Sven werd op 11 september 2013 geboren met een open ruggetje en heeft de hele dag begeleiding nodig. Het gaat verder goed met hem, maar nu hij groter wordt, kan hij niet meer in een gewone personenauto. Door de ingezamelde doppen als oud ijzer te verkopen, hopen de vrouwen in Harlingen veel geld binnen te halen.

Badkuip vol

Eva Romkes de Lange was geraakt door het verhaal en wilde meedoen. "Ik heb een emmer voor mijn deur gezet, zo van gooi de doppen er maar in. Die ene emmer werden twee emmers en inmiddels heb ik al een badkuip vol. Het is een groot succes. En dan moeten we de doppen van de horeca nog ophalen." In Lemmer is al twee kuub opgehaald en naar IJsselmuiden gebracht. "We hopen natuurlijk meer op te halen dan Lemmer."

Op drie locaties in Harlingen zijn inzamelpunten. De actie loopt tot 26 oktober en dan worden alle verzamelde doppen naar IJsselmuiden gebracht. Er zijn meer plaatsen in Fryslân die zich hebben aangesloten. Zo worden doppen ingezameld in Workum en in dorpen rond Harlingen. Eva Romkes de Lange verwacht dat in Leeuwarden ook nog een actie wordt opgezet.

Eva Romkes de Lange

De bakken staan in Harlingen op het schoolplein bij gebouw Nieuw Zuid Prinses Irenestraat 2, voor de deur van J. R. Thorbeckestraat 68 en bij de deur van Zeilmakersstraat 22.

(Advertentie)
(Advertentie)