Sneker school wil duidelijkheid over nieuwbouw gymzaal

26 sep 2018 - 14:06

Ouders en personeel van de Simon Havinga-school in Sneek willen meer duidelijkheid van de gemeente over de bouw van een nieuwe gymzaal voor hun school. De oude zaal bij de basisschool voldoet niet meer aan de eisen.

Maar de betrokkenen redden zich er tot nu toe mee, omdat er wat nieuws zou komen op het terrein van voetbalclub LSC. Dat plan is het afgelopen voorjaar door de politiek afgeschoten. Intussen is het nieuwe schooljaar begonnen en wordt er nog steeds gymles gegeven in de oude zaal, zonder dat er echt zicht is op een oplossing.

Directeur Ludwin Hiemstra vindt dat er ruimte ontstaat voor een geheel nieuw plan, inclusief brede school in de wijk. Dat is ook veiliger voor de kinderen, die dan niet meer helemaal naar het terrein van LSC hoeven te reizen.

Omdat er een nieuwe gymzaal is toegezegd, wordt er al jaren geen geld meer in de huidige zaal gestoken. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân

Wethouder Stella van Gent van Súdwest-Fryslân laat via een woordvoerder weten nog volop in gesprek te zijn over een oplossing en dat er hard aan wordt gewerkt. Zij wil eerst de gesprekken afwachten en ze verwacht over een aantal weken meer te weten.

De oude gymzaal is al jaren afgeschreven. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)