Harkemase Boys in bekertoernooi met tien man onderuit tegen HFC

Harkemase Boys is er dinsdagavond niet in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB-beker te bereiken. Koninklijke HFC uit Haarlem was in Hillegom met 4-0 te sterk.
© Orange Pictures
In de openingsfase kreeg de thuisploeg een strafschop, nadat Willem Huizing een HFC-speler onderuit haalde. Keeper Erick Jansema raakte de bal nog wel, maar hij kon niet voorkomen dat Khalid Tadmine vanaf de penaltystip scoorde.

Twee keer geel

De problemen werden groter voor de Harrekieten toen oud-Cambuurspeler Noureddine Boutzamar al na 31 minuten spelen zijn tweede gele kaart kreeg. De ploeg uit Haarlem wist daar voor de rust echter niet van te profiteren en dus gingen de Friezen met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.
Klompe Harkemase Boys
Harkemase Boys kwam in de tweede helft goed uit de startblokken, maar het waren de Haarlemmers die het tweede doelpunt van de avond scoorden. Het lukte Floris van der Linden om vanaf de rand van het strafschopgebied Jansema te passeren. Diezelfde Van der Linden maakte vlak voor het eindsignaal ook nog de derde treffer. Franklin Lewis bepaalde de eindstand in blessuretijd uiteindelijk nog op 4-0.

Klompe realistisch

Trainer Tieme Klompe was na afloop van de wedstrijd realistisch, maar hij zag ook nog wat positieve punten. "Als je met 4-0 verliest, is dat uiteraard terecht, maar toch hadden we genoeg kansen. Zelfs met tien man bleven we druk zetten en kansen creëren."
Voor HFC-speler Jacob Noordmans was het een speciale avond. Hij is geboren in Burgum en dus trof hij een aantal oude bekenden. "Heb nog met Henny Bouius en Robert Stelpstra bij Burgum gespeeld. Dus van tevoren was het wel mooi. Hier weten ze niet eens of Harkema een dorp of de naam van een club is, dus ik kon ze mooi uitleggen dat dit een grote club in Fryslân is", zegt Noordmans.