Verzet tegen te hoge nieuwe brug in Dronryp

24 sep 2018 - 22:01

Een belangengroep in Dronryp verzet zich tegen de bouw van de nieuwe brug over het Van Harinxmakanaal. De groep vindt de brug te hoog en daardoor te gevaarlijk vooral voor verkeer zoals brommers, fietsers en voetgangers.

Volgens de groep is de nieuwe brug niet 40 centimeter hoger, zoals de provincie eerst zei, maar een meter. Het overzicht is daardoor slecht en dat levert gevaarlijke situaties op, zegt Peter Tanghe, woordvoerder van de groep.

Overleg met gedeputeerde Sietske Poepjes heeft wel opgeleverd dat aan weerskanten van de weg roodgeverfde fietspaden komen. Maar de belangengroep vindt dat niet genoeg. Als het verkeer gewend is aan de situatie, rijden de auto's gewoon weer over deze stroken heen, vrezen ze.

De bouw van de brug is al gestart. De groep heeft een procedure aangespannen bij de voorzieningsrechter en hoopt dat de zaak nog deze week wordt behandeld. Als dat niet lukt of als de rechter het verzoek afwijst, gaat de bouw van de brug naar alle waarschijnlijkheid gewoon door. Volgende week gaat de brug er al uit. Het verkeer wordt nu al omgeleid over een draaiend ponton, ongeveer 100 meter verderop in het Van Harinxmakanaal.

De belangengroep bestaat uit mensen van dorpsbelang, de fietsbond en inwoners van Dronryp.

Trefwoorden: 
brug Dronryp
(advertinsje)
(advertinsje)