Europees geld voor noordelijke werklozen in financiële sector

24 sep 2018 - 20:50

Er wordt bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor ontslagen werknemers in de financiële sector in de provincies Fryslân, Overijssel en Drenthe. Het geld komt uit het Europees Globaliserings Fonds. Het is bedoeld om de mensen aan een nieuwe baan te helpen of om hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Foto: Shutterstock.com

De provincies hadden een aanvraag ingediend bij de Europese Unie. Het Europees Parlement keurde die aanvraag maandag goed.

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven last gehad van de financiële crisis. Alleen al bij verscheidene banken in Noord-Nederland raakten 1300 medewerkers hun baan kwijt omdat filialen moesten sluiten.

"De massaontslagen in de financiële sector in de relatief kwetsbare regio hebben gezorgd voor een ingrijpende werkloosheid. Met dit geld proberen we mensen van baan naar baan te begeleiden", zegt CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers.

Het geld gaat niet naar bedrijven. Het is bedoeld voor de mensen zelf. Die kunnen met de steun trainingen volgen of een eigen bedrijf beginnen.

(advertinsje)
(advertinsje)