Wereldberoemde K-popster terug in haar vaderland

24 sep 2018 - 20:22

Wrâldferneamde K-popstjer werom yn har Heitelân

Het gaat om de 17-jarige artiest Somi. Met bijna 2,5 miljoen volgers op Instagram is zij een van de populairste K-popartiesten in eigen land, maar ook ver daarbuiten.

Het bezoek van Somi, die geboren is als Ennik Somi Douma, is ook voor haarzelf bijzonder. Haar grootvader is namelijk geboren in Fryslân en dus keert de K-popster in Leeuwarden terug naar haar roots. Het is de tweede keer dat Somi een bezoek brengt aan haar vaderland. Omrop Fryslân heeft maandag een exclusief interview met haar.

Somi is in Leeuwarden vanwege de Wetskills Water Challenge, dat van 15 tot 27 september op de WaterCampus in Leeuwarden wordt gehouden. De K-popster is ambassadeur van de Wetskills Foundation. Wetskills is een organisatie voor jongeren over de hele wereld met een passie voor water en watertechnologie.

Dinsdag komt het volledige interview met Somi op de website van Omrop Fryslân.

Wat is K-pop?

K-pop (afkorting van Korean pop) is een muziekgenre dat bestaat uit elektronische, hiphop, pop, rock en r&b-muziek uit Zuid-Korea. De muziek heeft Amerikaanse invloeden uit de popmuziek en is inmiddels uitgegroeid tot een eigen genre dat bekend is over de hele wereld. Deze muzieksoort komt vaak met ingewikkelde danspasjes. De zogenoemde K-pop-idols kunnen soloartiesten zijn, maar de muziekindustrie heeft een voorkeur voor girl- en boy groups.

Trefwoorden: 
Somi K-pop Somi Douma
(Advertentie)
(Advertentie)