Bestuur VV Zwaagwesteinde over de situatie: "Het verscheurt de hele club"

24 sep 2018 - 13:02

Bij voetbalclub VV Zwaagwesteinde heeft zich nog niemand gemeld die de verantwoordelijkheid opeist voor de denigrerende en racistische teksten die online zijn gezet. De opmerkingen zijn een reactie op het besluit van de club om op te houden met het zondagsvoetbal. "Wij gaan nu opschalen, wij nemen dit zeer serieus want dit kan natuurlijk niet", aldus het hoofdbestuur.

Foto: Omrop Fryslan

Het bestuur vindt het jammer dat ze het besluit over het zondagsvoetbal moesten nemen. Maar het kon niet anders nadat een aantal spelers zich terugtrok uit het zondagsteam. Zij hadden beloofd om voor het zondagsteam te spelen, maar dat deden ze uiteindelijk toch niet.

Verdachten

Het bestuur heeft zelf wel een vermoeden over de mogelijke verdachten van het schrijven van de kwetsende opmerkingen. Ze denken dat het mensen zijn die zeer betrokken zijn bij het zaterdagvoetbal van de club. Het zou vanuit leedvermaak worden gedaan, zo wordt gedacht. "Wij gaan zelf ook speuren, maar doen ook aangifte bij de politie", vertelt Klaas Hoekstra uit naam van het hoofdbestuur. Als het inderdaad om clubleden gaat, dan zullen ze worden geroyeerd.

Verscheurd

Dat het bestuur hier nu zo op inzet dat ze zelfs naar de politie stappen, heeft met name te maken met de toekomst van de club. "Op het moment dat je dit geen halt toeroept, en het niet rigoureus de kop indrukt dan denk ik dat wij nog maandenlang dit soort teksten online kunnen vinden."

Op de vraag hoe er nu wordt teruggekeken op het besluit en de onrust die er achter vandaan komt is Hoekstra duidelijk: "Dit is een vervelende bijkomstigheid", hij doelt dan zowel op het besluit als de online opmerkingen. "Het verscheurt de hele club."

(Advertentie)
(Advertentie)