Goed weekend voor Friese korfballers

In de ereklasse A hebben de korfballers van LDODK zondagmiddag met 20-14 gewonnen van Blauw-Wit uit Amsterdam. Bij rust was de stand 9-4 voor de ploeg uit Gorredijk. Dat betekent dat LDODK nu bovenaan staan in de ereklasse A, samen met DOS'46. Dat is volgende week de tegenstander van LDODK.
Beide teams bepalen volgende week dan in een onderline wedstrijd wie er als koploper aan de winterstop van het veldkorfbal mag beginnen.
André Zwart nei de wedstriid

Hoofdklasse A

In de hoofdklasse A won Mid-Fryslân met 12-10 van Wageningen. In de stromende regen waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Bij rust was het verschil dan ook minimaal, 6-5 voor Mid-Fryslân. Ook in de tweede helft maakte Mid-Fryslân één doelpunt mear dan Wageningen.
Zaterdagavond won SCO al van De Meeuwen uit Putten. Het werd 18-15 voor de thuisploeg, na een ruststand van 10-8.