Waddenorka Morgan bevalt op Tenerife van eerste kalfje

23 sep 2018 - 08:51

De orka Morgan is in een dierenpark op het Spaanse eiland Tenerife bevallen van haar eerste kalfje. Morgan en haar jong maken het goed. Dat meldt het dierenpark. Ze zwemmen samen door het bassin.

Orka Morgan yn it Dolfinarium - Foto: ANP

IN 2010 werd de orka gevonden in de Waddenzee, tussen Lauwersoog en Ameland. Ze was er slecht aan toen. In het Dolfinarium in Harderwijk knapte ze op. Daarna brandde er een felle discussie los over de vraag of ze zich weer zou kunnen redden in de vrije natuur. Activisten eisten dat ze vrijgelaten zou worden, maar volgens wetenschappers kon dat niet.

Orka Morgan verhuisde in 2011, na tussenkomst van de rechter, en met instemming van de regering, naar het dierenpark Loro Parque op Tenerife. Daar werd ze opgenomen in een groep van zes soortgenoten.

Orka Morgan yn de Waadsee - Foto: Omrop Fryslân

Het dierenpark meldt dat de orka nu ernstige problemen heeft met het gehoor. Het was niet duidelijk of dat consequenties zou hebben voor de bevalling. Die verliep 'helemaal normaal' volgens het dierenpark.

"Vanaf het eerste moment laat Morgan zien dat ze een goede moeder is", schrijft het park. "Ze zorgt goed voor haar jong." Het geslacht van het kalfje is nog niet bekend.

Orka Morgan yn it Spaanske bistepark - Foto: Loro Parque
Trefwoorden: 
Waddenzee Morgan orka
(Advertentie)
(Advertentie)