Debutant Hornkamp: "Heerlijk om de gelijkmaker te scoren"

22 sep 2018 - 23:19

"Ik vind het mooi om het team te helpen en de gelijkmaker te scoren." Dat zei debutant Jizz Hornkamp na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior. Door zijn doelpunt in blessuretijd pakte SC Heerenveen nog een punt: het werd 3-3.

''Ik wilde er graag in'', zegt Hornkamp. ''Omdat ik spits ben, ik wil graag scoren. We gooiden de strijd erin. Dan wordt het moeilijk voor de tegenstander. Mijn eerste doelpunt in de Eredivisie? Dat voelt heerlijk!''

Rienstra: "Eerste helft drama"

Volgens Ben Rienstra was het spel van Heerenveen met name in het begin van de wedstrijd niet goed. "De eerste helft was een drama. Qua balverlies en balbezit. In de tweede helft stond er een heel ander Heerenveen. Zij hadden zoveel ruimte om op te bouwen eerst, daardoor kwamen wij niet in de duels."

Trainer Jan Olde Riekerink: "De eerste helft was matig. Excelsior maakte goed gebruik van de ruimte die bij weggaven. In de tweede helft kwamen we iets meer in de duels. Daar hebben we wat meer druk op de tegenstander gekregen. We konden er uiteindelijk helaas niet meer overheen."

Michel Vlap mocht uiteindelijk nog invallen in de wedstrijd. Hij baalde in eerste instantie wel dat hij niet in de basis kon beginnen. "Ik was eerst ook niet blij. Ik heb om uitleg gevraagd en die heb ik gehad. Zelf was ik gebrand om erin te komen en ik denk dat ik daarna ook goed heb gespeeld."

(advertinsje)
(advertinsje)