SC Cambuur en Jong FC Utrecht komen niet tot scoren

21 sep 2018 - 22:03

Sportclub Cambuur heeft twee punten verspeeld op bezoek bij Jong FC Utrecht. In een grotendeels leeg Galgenwaard kwamen beide teams niet tot scoren: 0-0.

Een afstandsschot van Justin Mathieu was het hoogtepunt in de saaie eerste helft. Na ruim een half uur raakte hij de paal. Eerder was Mathieu al gevaarlijk met een lob, dat van de lijn gehaald kon worden.

Jong FC Utrecht was zo nu en dan dreigender in de eerste helft. Jeredy Hilterman was het dichtst bij een goal: zijn schot ging net naast het doel van Mous. Hilterman was de vervanger van Nick Venema, die doorgaans de gevaarlijke spits is aan de kant van Utrecht.

Meer spanning na rust

In de tweede helft ging Cambuur meer op zoek naar de openingstreffer. Een schot van Andrejs Ciganiks werd geblokt en Utrecht-doelman Thijman Nijhuis bracht redding op een schot van Karim Rossi.

Net als voor de rust was Mathieu dichtbij een goal. Linksback David Sambissa zette voor en Mathieu kwam net iets tekort om de bal binnen te tikken.

Het dichtstbij kwam Emmanuel Mbende. De verdediger zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Mathieu, maar Nijhuis stond opnieuw in de weg. Daarna schoot Robin Maulun nog een keer net naast.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ontsnapte Cambuur nog aan een nederlaag. Sylla Sow speelde het niet goed uit.

Jong FC Utrecht - SC Cambuur 0-0 (0-0)

Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Ciganiks, Schindler (63/Maulun), Schils (80/Kallon); Mathieu, Rossi (63/Robertha), Van Kippersluis

(advertinsje)
(advertinsje)