Vrouwen SC Heerenveen hard onderuit in eerste thuiswedstrijd

21 sep 2018 - 21:30

De vrouwenploeg van SC Heerenveen is vrijdag hard onderuit gegaan in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op het sportpark Skoatterwâld was PSV met 5-0 te sterk. Bij rust stond het al 0-3 en ook daarna was PSV veel beter.

Een week geleden begon Heerenveen nog met een grote overwinning aan het nieuwe eredivisieseizoen: toen werd het 6-2 op bezoek bij Achilles'29. Ditmaal kreeg Heerenveen zelf goal na goal om de oren. De eerste viel na een kleine twintig minuten spelen: Heerenveen kreeg de bal niet weg bij een scrimmage en Aniek Nouwen schoot de 0-1 tegen de touwen.

Foto: Wiegmink Media

In de tien minuten voor de rust nam de ploeg uit Eindhoven afstand. Katja Snoeijs kreeg een afvallende bal voor de voeten en schoot raak in de verre hoek. Kayleigh van Dooren maakte er nog 0-3 van. Heerenveen heeft in de eerste helft geen kan gecreëerd.

PSV domineert tweede helft ook

Snoeijs scoorde kort na rust opnieuw, weer na een afvallende bal. Daarna waren de beste kansen nog steeds voor PSC en het was een wonder dat het zo lang 0-4 bleef. Alleen Fenna Kalma was voor Heerenveen nog dicht bij de eretreffer.

Die viel niet. In de slotfase bepaalde invaller Nadia Coolen de eindstand op 0-5.

Voor de wedstrijd hielden Heerenveen en PSV een minuut stilte om de slachtoffers van het dramatisch ongeluk in Oss te herdenken. Na een aanrijding tussen een elektrische bakfiets en een trein kwamen daar donderdag vier jonge kinderen om het leven.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal PSV
(advertinsje)
(advertinsje)