Hennep gevonden op 31 van de 112 bezochte adressen, politie vindt actieweek succes

21 sep 2018 - 20:55

De politie van Noord-Nederland heeft de afgelopen week extra mensen ingezet om hennepkwekerijen op te rollen. In de drie noordelijke provincies heeft de politie 112 adressen bezocht. Op 31 van die 112 adressen vond de politie hennep. Ook heeft de politie 60 liter vloeibare GHB in beslag genomen. De totale waarde van de in beslag genomen goederen is 1,7 miljoen euro.

Foto: Public Domain Pictures

Dat de politie op maar een kwart van alle bezochte plekken ook hennep heeft gevonden, is volgens politiechef Naomi Hoekstra geen reden om het een mislukking te noemen. De politie vond het een succesvolle week. "Het belangrijkste doel van deze actie was bewustwording van het gevaar van hennepkwekerijen", zegt Hoekstra. Daarbij doelt ze vooral op brandgevaar. "In Drachten troffen we hennep aan in een rijtjeswoning met een brandgevaarlijke situatie. Je zult er maar naast wonen."

De politie krijgt volgens Hoekstra het hele jaar door meldingen van vermoedens van hennepkwekerijen in woningen. "Van sommige meldingen kunnen we vooronderzoek doen, van andere niet. Maar als ik zie wat we nu hebben aangetroffen, in totaal 3500 planten op 31 adressen, dat is niet niks."

Op een kleine tachtig plekken waar de politie is geweest, was dus geen hennep. Kritiek daarop vindt Hoekstra niet terecht. "Er is dan wel een melding binnengekomen. En we zijn bijna overal binnengelaten. Als je niets te verbergen heb, dan werk je wel mee", zegt de politiechef. "We hebben geen invallen gedaan, we bellen gewoon aan. Als we ergens niet naar binnen mochten, vroegen we toestemming van de officier van justitie. Als we geen toestemming kregen, gingen we weer weg."

Trefwoorden: 
politie hennep kwekerij
(advertinsje)
(advertinsje)