Verkeerseducatiestichting SBV Drachten viert 25-jarig jubileum zonder Stints

21 sep 2018 - 19:51

De stichting voor verkeerseducatie SBV in Drachten bestaat 25 jaar. Ongeveer 400 rijinstructeurs uit het noorden zijn bij de stichting betrokken en een groot gedeelte daarvan vierde vrijdag het jubileum op het Verkeerseducatie Centrum in Drachten. Om de bezoekers van en naar een extra parkeerterrein te rijden, had Friesland Lease twee Stints beschikbaar gesteld. Op verzoek van de organisatie zijn deze, vanwege het dramatische ongeluk met een Stint donderdag in Oss, niet ingezet.

De Stints stonden vrijdag werkloos voor het Verkeerseducatie Centrum in Drachten - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Verkeerseducatie en -veiligheid is het centrale thema bij de Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Maar wat er ook wordt ingezet aan educatie, training en voorlichting, het aantal verkeersslachtoffers blijft hoog.

Verslaggever René Koster was bij de jubileumviering

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Toch veranderen de gevaren wel. Auto's krijgen bijvoorbeeld steeds meer veiligheidssystemen, maar de fietser wordt kwetsbaarder. Denk aan de hogere snelheden met elektrische fietsen, het grotere aantal senioren dat langer aan het verkeer deelneemt en de afleiding door de smartphone bij verkeersdeelnemers. Dat vraagt om vernieuwing van de verkeerseducatie waar veel organisaties dan ook druk mee bezig zijn.

Trefwoorden: 
Stint SBV VEC Friesland Lease
(Advertentie)
(Advertentie)