Wint Glennis Grace America's Got Talent?

Donderdagochtend weten we het: is zangeres Glennis Grace erin geslaagd om de talentenjacht America's Got Talent te winnen? Dinsdag stond ze in de eerste finale en zong ze de sterren van de hemel. "Maar Amerikanen blijven een apart volkje", weet Amerika-deskundige Wouter Jongstra. "Ze zijn heel vatbaar voor emotie."
© ANP Foto
Mocht Glennis Grace de talentenjacht winnen, dan gaat ze naar huis met een platencontract, een show in Las Vegas en een miljoen dollar. Wouter Jongstra schat haar kans op de winst niet heel hoog in. "Iedereen kan winnen, maar ik denk dat Amerikanen uiteindelijk kiezen voor het 14-jarige talent Courtney Hadwin. Dan kiezen ze op basis van emoties. Daar zijn ze heel vatbaar voor."
In Nederland hebben wij Glennis een beetje laten zitten. Wij hebben nooit echt van haar gehouden.
Amerika-deskundige Wouter Jongstra
Heel Nederland leeft mee met Glennis. "Vreemd", vindt Jongstra. "In Nederland hebben wij haar een beetje laten zitten. We hebben nooit echt van haar gehouden. Maar nu ze bekend wordt in Amerika vindt Nederland dat wij er ook bij betrokken moeten worden. Dat voelt wat dubbel."
Jongstra zet zijn geld op de 14-jarige Hadwin, maar hij sluit winst voor Glennis zeker niet uit. "Ik heb geen glazen bol en ik weet ook niet alles."
Wouter Jongstra over de kansen van Glennis Grace