Accolade wil sloop in Drachten doorzetten: "Er komen betere huizen voor terug"

18 sep 2018 - 22:11

Als bewoners van de Geelgorsstraat en de Noorderdwarsvaart in Drachten tegen nieuwbouw stemmen, hoeven ze vooralsnog niet te rekenen op het opknappen van hun bestaande huurwoningen. Dat werd dinsdagavond duidelijk op een bijeenkomst van woningcorporatie Accolade. "We willen graag de 34 huizen slopen en daar komt een beter huis voor terug." Met die boodschap kunnen ze de bewoners van de twee straten echter niet geruststellen.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

De bewoners hadden verwacht dat er plannen voor de woningen gepresenteerd zouden worden, maar Accolade is nog bezig die te maken. Het doel is wel om dezelfde soort woningen te bouwen, maar groter, beter geïsoleerd en met twee slaapkamers in de bovenste verdieping.

Niet veel vertrouwen

De bewoners hebben niet veel vertrouwen in Accolade. Wat er ook uit de stemming komt, Accolade sloopt de woningen toch wel, zeggen ze. Een van de medewerkers van Accolade gaf aan, dat als de bewoners tegen de renovatie stemmen, er de komende jaren niets zal worden gedaan worden aan groot onderhoud. Later wordt opnieuw bekeken wat Accolade met de woningen zal doen.

De medewerkers van Accolade gaven ook duidelijk aan dat nieuwbouw voor iedereen beter is, omdat de huurders er veel beter geïsoleerde woningen voor terug krijgen.

(Advertentie)
(Advertentie)