Bewoners in actie tegen sloopplannen Accolade

18 sep 2018 - 16:06

Bewoners van de Geelgorsstraat en de Noorderdwarsvaart in Drachten komen in actie tegen de sloopplannen van woningcorporatie Accolade. Die wil de oude huurwoningen uit 1910 mogelijk slopen. Maar om dat te doen, moet 70 procent van de bewoners met de sloop instemmen. Dat aantal lijkt er op dit moment niet te zijn. Bewoners zijn faliekant tegen de sloopplannen. "Wij hebben altijd gezegd: wij worden hier oud. Maar dat wordt ons nu dus ontnomen."

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Jetty de Haan is één van de bewoners die tegen de sloopplannen is. "Wij hebben al ons spaargeld in het huis gestoken", vertelt ze. Zo werden bijvoorbeeld de slaapkamers, de badkamer, de woonkamer en de tuin opgeknapt. De tuin lijkt in de nieuwbouwplannen een stuk kleiner te worden en daarnaast kan de auto niet meer op het erf geparkeerd worden.

Jetty ziet niets in de nieuwbouwplannen. "Wij willen graag dat de huizen gerenoveerd worden. Als Accolade dat elk jaar had gedaan, dan was dit nooit gebeurd. Maar vijftien jaar lang is er nooit wat gedaan. Ze hebben geen kwast verf gebruikt. Het lijkt nergens op! Met de sloop gaat er een prachtig oud stukje Drachten verloren."

Accolade heeft vijftien jaar lang geen kwast met verf aangeraakt. Het lijkt nergens op.

Bewoonster Jetty de Haan

Woningcorporatie Accolade zal dinsdagavond in een speciale bijeenkomst de bewoners meer uitleg geven over de plannen.

Onrust in Drachten over sloopplannen Accolade

(Advertentie)
(Advertentie)