VIDEO: Boer Jan en boer Jochum over Boer zoekt Vrouw-boer Remco

17 sep 2018 - 19:51

Het is maandag druk in Fochteloo, een plaatsje met zo'n 500 inwoners in de gemeente Ooststellingwerf. Verslaggevers, paparazzi en cameraploegen zijn aanwezig om iets op te vangen van de 28-jarige boer Remco.

In de aflevering van zondagavond van het programma Boer zoekt Vrouw was te zien hoeveel brieven iedere kandidaat had gekregen. Van maar liefst 47 vrouwen had boer Remco een liefdesbrief geschreven. Niets leek de romantiek in de weg te staan, maar toen kwam presentatrice Yvon Jaspers met de mededeling dat boer Remco vals had gespeeld.

"Doordat Remco al met meerdere dames contact bleek te hebben, die dat niet van elkaar wisten, en hen ook heeft gevraagd te schrijven, heeft hij in onze optiek niet fair gehandeld."

Daarom hebben de makers van het programma besloten om boer Remco niet langer te volgen. Remco was maandag de hele dag niet te bereiken. Op de website van het programma heeft hij zijn excuses aangeboden: "Ik had dit natuurlijk nooit moeten doen. Ik had eerlijker moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw."

Boer Remco - Foto: KRO-NCRV

Boer Jan

Boer Jan deed in seizoen 2007/8 mee. "Ik ben groot fan en kijk altijd. Ik had eerst niet in de gaten wat ze bedoelden, maar Remco is ondeugend geweest. Als je meedoet aan zo'n programma zijn er regels en daar moet je je aan houden." Hij heeft ook wel met paparazzi te maken gehad. "Ze lagen in de struiken, dan ging ik erheen om mij voor te stellen, zo van wie bent u, even een praatje maken. Het zijn gewone mensen met een vreemd beroep." Hij vindt het jammer voor boer Remco dat hij nu alle lol mist. "Ik heb genoten van het avontuur." Hij heeft ook nog wel een tip voor Remco: kom tevoorschijn en sta de mensen te woord.

Boer Jochum

Boer Jochum deed in 2006 mee, hij kijkt het programma wel eens. "Er zijn strenge regels, je mag de kassière niet eens aankijken, er kon weleens iets gebeuren." Hij kreeg 167 brieven. Paulien sprong eruit, maar die wilde niet op televisie, dus daar had hij geen contact mee. "Ze zat wel in mijn achterhoofd. Twee maanden na de opnames heb ik weer een brief van haar gekregen. We moesten het stilhouden omdat het programma nog op tv kwam." Inmiddels zijn ze al tien jaar getrouwd.

(advertinsje)
(advertinsje)