Pesten op school Oosterwolde wordt minder na televisieprogramma

17 sep 2018 - 13:37

Deze week is het 'Anti-pest-week'. Het aantal kinderen dat te maken heeft met pesten loopt terug, maar aandacht voor pesten blijft wel nodig. Op openbare basisschool Boekhorst in Oosterwolde doen ze mee aan deze speciale week.

Narjen op skoalle Easterwâlde wurdt minder nei telefyzjeprogramma

Sara en Sabine van de school zijn erg gepest. "Er werd erg gepest, dat ging van schoppen, slaan en uitschelden, maar ook plakten ze briefjes op de rug met 'schop mij' erop. Dat hebben we wel tegen juf gezegd, maar er gebeurde niet superveel." Ze hadden er erg last van en huilden 's avonds in bed. Directrice Anita de Vries was geschrokken van de verhalen. "We hadden niet in de gaten dat het zo erg was. Kinderen zijn er een kei in om zoiets achter de rug van de juf om te doen of als juf even de klas uit is."

Cyberpeste - Foto: Shutterstock.com

De school heeft meegedaan aan het televisieprogramma Anti Pest Club. "Het was heel leuk, het pesten is gelukkig gestopt. Het gaat stukken beter in de groep." Ook de directrice ziet verschil. "De kinderen hebben meer zelfvertrouwen en weten van elkaar dat ze niet de enige zijn. Ze komen nu ook voor elkaar op."

Donderdag is bij NPO Zapp het televisieprogramma de Anti Pest Club met de school van Oosterwolde te zien.

Hayo Bootsma was op de school

In het basisonderwijs geeft landelijk tien procent van de kinderen aan dat ze worden gepest. In 2014 was dat nog 14 procent. In het voortgezet onderwijs gaat het nu om vijf procent van de kinderen die worden gepest. In 2014 was dat nog 11 procent.

(Advertentie)
(Advertentie)