Kooistra wordt tweede in Olympia's Tour

16 sep 2018 - 21:20

Marten Kooistra is tweede geworden in het eindklassement van Olympia's Tour. De wielrenner uit Jonkerslân werd in de laatste etappe elfde en dat was niet genoeg voor de eindoverwinning. De Deen Julius Johansen werd de winnaar van de Olympia's Tour. Kooistra eindigde zeventien seconden achter Johansen, als tweede.

Marten Kooistra - Foto: www.orange-pictures.nl

Kooistra won zaterdag in Offenbeek de massasprint en pakte daarmee de leiding in het klassement, maar moest die later op de dag afstaan aan Johansen. Kooistra eindigde zaterdag in de tijdrit als 24ste, 42 seconden achter de winnaar Johan Price-Pejtersen en 35 seconden achter Johansen, die daarmee de leiding in het klassement nam.

Laatste etappe

In de laatste etappe met de finish in het Gelderse Beneden-Leeuwen ontstond er een kopgroep van vijftien man. Kooistra zat in de kopgroep en moest zeventien seconden goedmaken op Johansen, maar de Deen zat net als Kooistra in de kopgroep. Marijn van den Berg won de sprint van de kopgroep en de etappe. Johansen kreeg geen achterstand meer en werd vierde. De 20-jarige Kooistra eindigde als elfde en daarmee als tweede in het klassement.

(advertinsje)