Opnieuw dramatisch spel Heerenveen: "Niemand is hier tevreden over"

16 sep 2018 - 20:06

Het was een frustrerende middag voor Sportclub Heerenveen. Opnieuw ging de ploeg van Olde Riekerink met 5-3 onderuit. En dat terwijl Heerenveen en Heracles Almelo elkaar lang in evenwicht hielden. Heracles Almelo nam steeds de leiding, maar Heerenveen kon weer een antwoord geven, waardoor de bezoekers nooit ver konden uitlopen, tot de laatste vijftien minuten. "Het is op dit moment niet goed, en niemand is er tevreden over", is de nuchtere conclusie van Heerenveen-verdediger Dave Bulthuis.

"We hebben alleen maar gescoord uit standaardsituaties, en op het moment dat wij op de helft van de tegenstander komen, wordt het lastig. Ik mis daar veel." Bulthuis doelt daarmee op de strijdbaarheid van de ploeg, het spreekwoordelijke mes tussen de tanden. "Ik neem aan dat het in je zit, dat je het vuur uit je schoenen wil lopen, maar ik mis dat nu al een paar weken." Er is al een aantal keer over gesproken, maar nog steeds wordt het volgens Bulthuis niet uitgevoerd.

In vergelijking met vorig jaar is er niet veel veranderd in de verdediging van Heerenveen en toch loopt het niet. "Ik denk dat iedereen in de spiegel moet kijken", analyseert Bulthuis. "Als je in de verdediging van Heerenveen speelt en je krijgt 20 tegengoals in de laatste vijf wedstrijden dan word je daar niet vrolijk van."

Dubbel gevoel

Voor aanvaller Sam Lammers was het een enigszins dubbele middag: het verlies komt natuurlijk hard aan, maar de jonge speler maakte zelf twee doelpunten. "Dat is lekker, en het waren belangrijke doelpunten, maar uiteindelijk tellen ze niet."

Volgens Lammers moet de schuld niet meteen alleen maar worden gezocht bij de verdediging van Heerenveen. "Het komt door het hele team, we staan slecht en we werken slecht samen in deze wedstrijd." Aanvallend kon het team van Olde Riekerink alleen maar scoren uit standaardsituaties, en dat telt volgens Lammers mee. "Ja, we hebben wel drie doelpunten gemaakt, maar het is niet helemaal eerlijk."

(advertinsje)