Verlies voor Heerenveen na doelpuntenspektakel met acht goals

16 sep 2018 - 17:30

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo verloren. In de twaalfde minuut opende Adrián Dalmau de score voor Heracles. Maar pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los, met in totaal acht goals kwam de eindstand uit op 5-3 voor de bezoekers uit Almelo.

Foto: Orange Pictures

Luister hier naar alle doelpunten

SC Heerenveen komt niet goed uit de startblokken in de derde thuiswedstrijd van dit seizoen, want al na twaalf minuten zien de Friezen tegen 1-0 achterstand aan. Adrián Dalmau kan zonder druk een voorzet van Van Hintum aannemen, en achter Hahn het doel inwerken. En daar blijft het slechte nieuws voor Heerenveen niet bij. Al in de eerste 45 minuten moet de club zowel Pierie als Hoegh wisselen vanwege een blessure.

Eerste gelijkmaker

Heracles krijgt in de 42ste minuut nog een grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar de counter wordt door keeper Hahn vakkundig onschadelijk gemaakt. Net voor rust is er ineens vanuit het niets de goal voor Heerenveen. Na een overtreding op Michel Vlap krijgt Heerenveen een vrije trap net buiten het 16-metergebied. Deze vrije trap wordt nog door aanvaller Sam Lammers in de verre hoek gewerkt, waardoor beide ploegen met 1-1 aan de thee mogen.

Foto: Orange Pictures

De tweede helft

Na de rust pakt Heracles alweer snel de leiding, na een aparte situatie voor het doel komt de bal in de 49ste minuut voor de voeten van Duarte, die geen fout maakt. De VAR kijkt nog wel naar de situatie maar vindt dat er geen fouten zijn gemaakt door de arbitrage.

Niet een minuut later is er opnieuw toestand op het veld, als Pröpper en Vlap in het 16-metergebied met elkaar in botsing komen. De speler van Heracles is er slecht aan toe en moet met een brancard van het veld worden gedragen.

Lammers maakt daarna geen fouten en schiet de daaropvolgende penalty netjes binnen.

Foto: Orange Pictures

Discutabel

De spelers van Heerenveen lijken daarna wat beter in de wedstrijd te zitten, maar toch is het opnieuw Heracles die de voorsprong pakt. Een discutabele trap voor Heracles wordt via een grote muur door Peterson binnen geschoten. De deflexie zorgt ervoor dat keeper Hahn eigenlijk geen kans heeft om de bal tegen te houden.

Kopbal

Heerenveen moet daarom voor de derde keer in de achtervolging, en voor de derde keer hebben de spelers van Heerenveen daar niet al te veel tijd voor nodig. Nog geen vier minuten na de goal van Heracles is het opnieuw een standaardsituatie die een goal oplevert voor Heerenveen. Deze keer is het Morten Thorsby, die hoog boven de verdediging van Heracles uitkomt en met een knappe kopbal de stand op 3-3 zet.

Foto: Orange Pictures

Achtervolging

De verdediging blijft echter een groot probleem voor Heerenveen, want het gelijkspel kan opnieuw niet worden vastgehouden. In de 72ste minuut komt Heracles Almelo opnieuw op voorsprong. Opnieuw is het Peterson die zo door kan lopen en in een één op één situatie de bal onder Hahn door in het doel schiet.

In de laatste tien minuten gaat Heerenveen nog wel op jacht naar de vierde gelijkmaker, maar het is de ploeg uit Almelo die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakt. In de 87ste minuut kan Osman de 5-3 voor de bezoekers op het scorebord zetten. Opnieuw komt de goal uit een standaardsituatie, nadat Vlap een overtreding maakt en Heracles een vrije trap krijgt.

Met 5-3 is de eindstand voor sommige fans van sc Heerenveen de reden voor een klein fluitconcert. Het is niet voor het eerst dat de spelers van Heerenveen in een thuiswedstrijd veel doelpunten om de oren krijgen.

(advertinsje)