Blijdschap bij Harkemase Boys: "Hier doe je het voor!"

15 sep 2018 - 22:54

Geluk heeft volgens trainer Tieme Klompe van Harkemase Boys een rol gespeeld in de Friese derby tussen zijn ploeg en ONS Sneek. "Qua kansenverhoudingen had Sneek minimaal een gelijkspel verdiend, denk ik." Het was vooral te danken aan de goede reddingen van keeper Jansema dat de stand aan het eind van de wedstrijd 1-2 bleef.

De wedstrijd op het Zuidersportpark kreeg pas in de tweede helft de spanning die je normaal gesproken bij een derby verwacht. Nadat Harkemase Boys de 2-1 had gemaakt, kregen de Snekers nog een aantal kansen om de stand gelijk te trekken. Trainer Klompe heeft dan ook met zenuwen op de bank gezeten. "Uiteindelijk als je in die eindfase terechtkomt heb je dat wel natuurlijk. Alleen weet je bij ons dat onze keeper vaak pas op het allerlaatste moment geslagen wordt, dat geeft rust."

De wedstrijd begon stroef voor beide ploegen. "Aan de bal was het heel moeilijk tegen ONS," aldus Klompe, "Ze zakten helemaal op de helft van de helft terug. Daar hebben we moeite mee, maar we hebben wel de hele wedstrijd druk op de tegenstander kunnen houden." En dat resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor de Harrekieten.

Matchwinner

"Hier doe je het voor!" Matchwinner Robert Stelpstra blikt met een positief gevoel terug op de wedstrijd. "Als je ziet wat wij de eerste helft doen, dan denk je bij jezelf 'allemachtig wat is dat slecht.' Maar uiteindelijk sta je hier met drie punten in de derby, en daar gaat het om!" Stelpstra was verantwoordelijk voor het beslissende doelpunt, maar wil de eer voor deze belangrijke goal graag delen. "De voorzet was geweldig, ik hoefde mij alleen maar te laten vallen. De voorzet was 95 procent van het werk, en ik stond op de goede plek.

"Het is ook knap dat je tegen dit Harkema zoveel kansen kan afdwingen." 

Paul Raveneau, trainer ONS Sneek

Kwaliteit

"We zeiden het al in de kleedkamer, we doen ons hier tekort." Trainer Raveneau van ONS Sneek wil er niet voor weglopen, zijn ploeg had de betere kansen in de derby, maar kon het niet afmaken. "Ik denk dat het ook met kwaliteit te maken heeft." Zegt hij in een reactie, "ik denk dat wij op dit moment een bepaald spel met elkaar willen spelen, en ik heb bij vlagen daar goeie dingen van gezien." Toch lijkt het volgens de trainer erop dat zijn spelers zo nu en dan verrast worden door de situatie waarin ze terechtkomen. "Ik denk dat je als speler het vertrouwen moet krijgen om vaker in zulke situaties te komen, en dan te weten wat je moet doen."

Toch wil Raveneau niet te negatief terugblikken op de wedstrijd. "Het is ook knap dat je tegen dit Harkema zoveel kansen kan afdwingen."

(advertinsje)