Cambuurtrainer Hake niet helemaal tevreden met winst: "We hadden het moeilijk vandaag"

14 sep 2018 - 23:22

Cambuurtrainer René Hake is ondanks de 2-0 overwinning van de Leeuwarders op Telstar niet helemaal tevreden over de prestaties van zijn voetballers. "We hadden het moeilijk vandaag. Dat kwam mede door Telstar die ons spel probeerde te ontregelen, waardoor wij eigenlijk niet de ballen konden of durfden te spelen die we graag wilden."

Telstar zat bovenop de Leeuwarder spelers. "Ze schatten het ook een aantal keren goed in met druk zetten en met rechte ballen die we speelden. Ze zaten er een paar keer tussen. Eigenlijk moet je dan proberen achter hun verdediging te komen, maar dan moeten onze spitsen ook die loopacties maken om het uit elkaar te trekken. Dat was al met al niet voldoende vandaag, dus onvoldoende", vindt Hake.

Na de 2-0 kwam de omslag. "Toen was het klaar", zegt Hake. "Ik vond dat we met 1-0 al weinig problemen hadden. We gingen wel te ver terug, liepen te ver achteruit en moesten een aantal voorzetten verdedigen. Dat hebben we goed gedaan, maar uiteindelijk was dat meer dan mij lief was. Dan is het goed dat de 2-0 valt. Dan weet je dat je normaal gesproken de wedstrijd niet meer gaat weggeven."

Volgens Kevin van Kippersluis is het nog te vroeg om er vanuit te gaan dat SC Cambuur op kampioenskoers is. "Laten we niet te snel op de zaken vooruit lopen. Het is op dit moment een beetje ons geluk dat we vrij makkelijk kunnen scoren. We geven weinig weg en als we elke wedstrijd vanuit de nul kunnen spelen, kunnen we denk ik heel ver komen."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal René Hake
(advertinsje)
(advertinsje)