Cambuur koploper na overwinning op Telstar

Sportclub Cambuur is de nieuwe koploper van de Eerste divisie. De Leeuwarders wonnen thuis na een zware wedstrijd met 2-0 van Telstar en zagen de concurrentie punten verspelen. Cambuur heeft nu 13 punten uit vijf wedstrijden. Bovendien doet Cambuur met de overwinning goede zaken in de eerste periode.
Cambuur nije koprinner yn earste difyzje
Na een matig en rommelig begin aan de wedstrijd, opende Kevin van Kippersluis de score na twintig minuten spelen. Justin Mathieu veroverde de bal op het middenveld. Telstar dacht dat hij daarbij een overtreding maakte, maar het spel mocht doorgaan van scheidsrechter Mulder. Andrejs Ciganiks kwam in balbezit, gaf de bal mee aan Van Kippersluis, die de bal in de verre hoek schoot.
Daarna was Cambuur ook even de gevaarlijkste ploeg, Karim Rossi schoot net naast het Telstar-doel en daarna was het verschillende keren zo dat het alleen aan een goede eindpass ontbrak.

Telstar sterker

Na de rust was Telstar lange tijd de betere. De gasten uit Velsen zetten steeds meer druk en Cambuur moest alles geven om de voorsprong vast te houden. Daarbij was doelman Mous, net als een week geleden, verschillende keren belangrijk voor de Leeuwarders. Halverwege de tweede helft stond Sven van Doorn in goede positie om uit te halen, maar zijn schot ging over de Cambuur-goal.

Opluchting door Mathieu

Een kwartier voor tijd zorgde Justin Mathieu voor opluchting bij het thuispubliek. Na slecht uitverdedigen van Telstar, kon hij de bal op de rand van het strafschopgebied oppikken en fraai binnenschieten: 2-0.
In de laatste vijf minuten zette Telstar nog even aan, maar aanvoerder Schilder blokte een schot van El Idrissi. Vlak voor tijd kreeg Telstar-speler Van Heertum zijn tweede gele kaart. Daarmee was het slotoffensief van Telstar voorbij en had Cambuur de overwinning binnen.

Koploper

Omdat concurrenten NEC en Go Ahead Eagles beide punten verloren, klimt Cambuur naar de koppositie van de Eerste divisie. De ploeg van René Hake is de enige die nog niet heeft verloren.
Ook in de eerste periode doet Cambuur goede zaken, want daarin was ook Telstar nog zonder verlies. Cambuur gaat na drie wedstrijden aan de leiding zonder puntverlies. Sparta kan nog op gelijke hoogte komen. Die spelen zondag thuis tegen Den Bosch.

Reuring

Na de wedstrijd was er reuring in het stadion, nadat een groep supporters het veld op ging. De hekken braken en er werden stewards aangevallen.
Opskuor nei Cambuur - Telstar
SC Cambuur - Telstar 2-0 (1-0) 21. Kevin van Kippersluis 1-0, 76. Justin Mathieu 2-0
Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Ciganiks, Schindler (46/Maulun), Schils; Mathieu (78/Kallon), Van Kippersluis, Rossi (65/Robertha)