Damesploeg SC Heerenveen begint met dikke overwinning

14 sep 2018 - 22:10

De damesploeg van SC Heerenveen is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de eredivisie. In de eerste wedstrijd won de ploeg van Roeland ten Berge met 6-2 op bezoek bij Achilles '29, een club in geldnood. Fenna Kalma was de grote vrouw aan de kant van Heerenveen.

Argyffoto mei Tiny Hoekstra en Fenna Kalma - Foto: www.orange-pictures.nl

In het Gelderse Groesbeek had Kalma, de spits van Heerenveen, al binnen een kwartier een hattrick op haar naam. In de vijfde minuut werd het 0-1, na ruim een kwartier verdubbelde Kalma de score en nog eens drie minuten later zorgde ze ook voor de 0-3.

Daarna wist ook Tiny Hoekstra het net te vinden. Zo stond Heerenveen halverwege de eerste helft al op 0-4. Daarna deed Achilles wat terug: Sophie Cobussen scoorde.

Tweede helft

Na rust duurde het een kwartier voordat Heerenveen weer scoorde. Nathalie van den Heuvel maakte er 1-5 van. Niet lang daarna scoorde Quinty Sabajo haar eerste competitiegoal voor de Heerenveense ploeg.

In de slotfase kon Heerenveen de score niet verder uitbreiden. Sterker nog, Achilles verkleinde de achterstand: Lisa Blankenstein scoorde. Dichterbij kwam de thuisploeg evenwel niet.

Een week geleden was al de eerste speelronde in de eredivisie voor dames, maar omdat die competitie uit negen clubs bestaat, is er iedere week één club vrij. Vorige week was dat Heerenveen. De uitwedstrijd tegen Achilles was voor Heerenveen dus de eerste competitiewedstrijd.

Verkeerde shirts

SC Heerenveen had de verkeerde shirts mee naar sportpark De Heikant. Achilles '29 speelt thuis in het zwart-wit en daar lijken de shirts van Heerenveen te veel op. Daarom moesten de Friezinnen in de oranje uitshirts van Achilles spelen.

(advertinsje)
(advertinsje)