Ciganiks in de basis bij Cambuur in thuiswedstrijd tegen Telstar

13 sep 2018 - 15:54

Cambuur speelt vrijdag de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de basisopstelling van de Leeuwarders is één wijziging: Andrej Ciganiks begint in de basis en daarom gaat Tyrone Conraad eruit. Ciganiks was de afgelopen wedstrijd op stap met Jong Letland, maar speelt door een schorsing maar één wedstrijd. Hij was dinsdag al weer terug in Leeuwarden. Voor de interlandweek stond Ciganiks ook in de basis van Cambuur en dat is de reden voor trainer René Hake om de Let ook nu weer in de basisopstelling op te nemen.

Andrejs Ciganiks - Foto: www.orange-pictures.nl

Telstar doet het net als Cambuur heel goed in de eerste periode. Beide clubs hebben zes punten uit twee wedstrijden. Telstar is een niet te onderschatten ploeg, zegt trainer Hake: "Zeker een niet te onderschatten ploeg. Trouwens, wie zijn wij om een tegenstander te onderschatten?"

De Cambuurtrainer is zich er van bewust dat de resultaten van zijn ploeg opvallen. "Er wordt op ons gelet en dat betekent dat we nog beter voor de dag moeten komen." De sfeer bij Cambuur is na de vliegende seizoenstart prima. Bovendien is er maar één blessuregeval: Matthew Steenvoorde heeft meer last van zijn voetblessure dan eerder werd gedacht en hij kan niet spelen. De rest van het team is fit.

Hake heeft keuze genoeg en dus is er veel concurrentie in de groep. Dat kan ook tot ontevredenheid leiden, maar dat is niet erg vindt de trainer. "De wissels moeten ontevreden zijn. Het zou niet goed zijn als dat niet zo is. En je kunt een competitie niet met twaalf man spelen. Daar heb je er meer voor nodig."

Cambuur heeft tot nog toe niet verloren en dat doet volgens Hake ook iets met een groep. "Goede resultaten hebben een positieve invloed. Nee, wij zijn niet euforisch; dat komt van buiten af. Wij moeten kritisch blijven."

Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Schilder, Mbende, Sambissa; Ciganiks, Schils, Mathieu, Schindler; Rossi, Van Kippersluis.

(advertinsje)
(advertinsje)