Gevallen Franse ruiter uit Stormruiter maakt paard van hout

12 sep 2018 - 21:48

Henk Hergaarden heeft een passie voor houtsnijwerk. Hij maakt van alles van hout in zijn hok, dat hij zelfs zijn knollentuin noemt. Deze maand heeft hij bijzonder bezoek. De Franse ruiter die bij de première van de Stormruiter van zijn paard viel, werkt bij hem aan een houten paard.

Hergaarden kwam de Franse ruiter Clement Mesmin dinsdag tegen in het WTC. Ze raakten aan de praat en Hergaarden vertelde over zijn houten paarden. Mesmin was zo enthousiast, dat hij graag een houten paard wilde maken van zijn eigen paard, dat in Frankrijk staat. Elke dag komt Mesmin bij Hergaarden thuis om daar aan zijn paard te werken. "He's a good teacher", vertelt Mesmin. Het houtbewerken doet hij samen met een collega-ruiter uit de Stormruiter.

Mesmin viel bij de première van de Stormruiter van Quirikou, het paard dat uitgleed. Hij gaat elke dag naar de kliniek in Emmeloord om even met het paard te lopen. Het paard is donderdag nog niet bij de voorstelling. Mesmin voelt zich al wel beter en heeft alleen last van zijn arm. Hij doet donderdag wel weer mee.

Verslaggever Maaike van der Hoek is bij Henk Hergaarden en Clement Mesmin

(advertinsje)
(advertinsje)