LIVE: IepenUp met Theo Hiddema

12 sep 2018 - 19:47

Advocaat en Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema brengt al zijn hele carrière de gemoederen in beweging. De in Holwerd geboren Fries zit al veertig jaar in de advocatuur en dat blijft hij ook doen, ondanks dat hij nu Kamerlid is. Iedereen is welkom in Neushoorn om mee te praten. Het is verplicht om je ID-kaart te laten zien, maar live meekijken kan natuurlijk ook vanaf 20.00 uur via de livestream hierboven.

Forum voor Democratie

Voor 'Forum voor Democratie' pleit Hiddema onder andere voor het beperken van de instroom immigranten, meer directe democratie in de vorm van bindende referenda en het verlaten van de Europese Unie. Hiddema kwam in aanraking met FvD toen het nog een denktank was. Hij besloot zich kandidaat te stellen als Kamerlid op aandringen van Thierry Baudet.

Het partijkartel

In IepenUP wordt met hem over actuele zaken gediscussieerd. Hoe denkt Hiddema over immigratie en Europa? Natuurlijk komen ook 'het partijkartel', zijn jeugd in Fryslân, de gemeenschap en zijn blik op cultuur aan bod.

Foto: Omrop Fryslân

En verder

De gastcolumnist is Oczan 'Eus' Akyol, en Naomi Veldwijk is de spreker van de avond. De muziek komt van Woe Blind Birds. Ook worden de Open Gemeenschap Fonds bonussen uitgereikt, waarbij gemeenschapsprojecten een extra steuntje in de rug krijgen in de vorm van cheques van 2018 euro.

IepenUP

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten van de wereld centraal; hoe leven we met zijn allen, wat voor subgroepen zijn daar onderdeel van en hoe zorgen we ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn onderwerpen die aan bod komen bij IepenUP.

Iedereen kan langskomen om mee te doen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op hun Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
IepenUP Theo Hiddema
(Advertentie)
(Advertentie)