Sophie is met haar pony onderweg van Noord-Holland naar Twijzel

12 sep 2018 - 19:26

De 24-jarige Sophie van Dijk is maandag aan een bijzondere tocht begonnen. De paardenliefhebster is vanuit haar woonplaats Nederhorst den Berg in Noord-Holland met haar pony Bella onderweg naar Twijzel. De tocht is honderdtachtig kilometer lang en heeft als doel geld ophalen om een paard te redden van de slacht.

Foto: NH-Nieuws

"In april heb ik ook al een paard van de slacht kunnen redden en eigenlijk wil ik dat nog een keer doen. Een paard dat bij de slacht staat, maar nog wel een goed leven kan hebben. Dat wil ik het paard dan graag bij mij bieden", vertelt Sophie. Om dat mogelijk te maken heeft ze twee- of drieduizend euro nodig. "Je hebt natuurlijk eerst de aanschafkosten van het dier en daarnaast heb je nog de dierenartskosten, want ze zijn vaak ziek. Ontwormen, vaccinaties en dan een paspoort dat moet worden gemaakt. Er zit behoorlijk wat werk in."

Het is gewoon heel gezellig.

Sophie van Dijk

Sophie heeft Twijzel met een reden als eindpunt gekozen. "Mijn moeder is daar begraven. De pony waar ik nu mee loop, Bella, is van haar geweest en heb ik na tien jaar speurwerk teruggevonden." Het duo kan het samen goed vinden en dat maakt de lange rit een stuk makkelijker. "Het is een geweldige rit. Het is hartstikke leuk, want we zijn de hele tijd samen en het is gewoon heel gezellig", zegt ze.

Sophie van Dijk in Weistra op Wei

Foto: Still út YouTube-filmke

Wanneer Sophie en haar paard in Twijzel aankomen, is nog niet duidelijk. "Ik hoop zaterdag, maar het ligt eraan hoe Bella zich vrijdag voelt. Als ze heel moe is, wat ik trouwens niet verwacht omdat ze superveel energie heeft, dan plakken we er nog een etappe aan en komen we zondag aan", vertelt ze.

Wie Sophie en haar pony Bella wil volgen of steunen, kan terecht op Instagram, Facebook en YouTube via de naam SophieBella of op www.redeenpaard.nl.

(Advertentie)
(Advertentie)