Arriva-treinreiziger kan straks niet meer contant betalen

12 sep 2018 - 09:54

Treinreizigers in Fryslân en Groningen op Arriva-stations kunnen in de toekomst niet meer betalen met contant geld. De vervoerder vervangt de NS-kaartautomaten door eigen automaten. Daardoor is het in Noord-Nederland niet meer mogelijk om op de Arriva-stations contant te betalen, zo staat op de website Treinreiziger.nl. Reizigersorganisaties reageren kritisch.

Treinperron yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

"Er zijn reizigers die om uiteenlopende redenen contant willen betalen. Door het afschaffen van de contant geld betalingen bij kaartautomaten raken deze reizigers in de problemen", zegt Rikus Spithorst van de reizigersorganisatie Maatschappij voor beter OV op de website. Ook voorzitter Walter Etty van reizigersvereniging Rover is tegen het weghalen van de automaten.

Arriva zegt dat er eerst uitvoerig onderzoek is gedaan. ''Mensen zijn steeds meer gewend om cashloos te betalen. Op onze stations in Limburg kan al langer niet meer met cash betaald worden. We hebben daar heel weinig klachten over gekregen", zegt een woordvoerder. De vervoerder wijst erop dat er in de bus van Arriva al sinds december vorig jaar niet meer contant kan worden betaald. "Daar sluit dit bij aan", zegt de woordvoerder. De maatregel gaat volgens Arriva pas in 2024 in.

Trefwoorden: 
trein Arriva kaartje
(advertinsje)
(advertinsje)