Aangifte na lawaaiprotest van Prikkedam in Makkinga

11 sep 2018 - 22:54

Een lawaaiprotest van sympathisanten van motorsportvereniging De Prikkedam in Makkinga heeft volgens wethouder Marcel Bos geleid tot een aangifte bij de politie. Bos weet de inhoud van de aangifte niet en het is, zo zegt hij, aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of er vervolgingen komen.

Foto: ANP

De Prikkedam in Makkinga moest sluiten, nadat de gemeente Ooststellingwerf dwangsommen had opgelegd. Dat resulteerde op 26 augustus in een lawaaiprotest op de Bercoperweg, voor het huis van mensen die klagen over het geluid dat van het crossterrein komt. Dat protest was volgens wethouder Bos geen gecoördineerde actie, maar het werk van individuen. De motorclub had zelf besloten te stoppen met de trainingen, na verschillende dwangsommen van de gemeente.

In totaal heeft de gemeente 8.000 euro aan boetes opgelegd aan de motorclub, omdat die door de toegestane geluidsnormen zou gaan. Het totale bedrag aan dwangsommen dat de gemeente kan opleggen, is maximaal 10.000 euro. Raadslid Ignas Minnema van D66 wilde weten wat daarna eventueel gebeurt. Volgens wethouder Bos kan het college dan besluiten of er nieuwe maatregelen moeten komen. Het ligt volgens hem dan voor de hand om hogere dwangsommen op te leggen.

D66 vroeg ook wat het college doet om verdere escalatie te voorkomen. Bos zei dat er overleg is met alle betrokkenen en met de politie. De hele situatie wordt volgens hem goed in de gaten gehouden.

Trefwoorden: 
Makkinga motorsport Prikkedam
(advertinsje)
(advertinsje)