Commissaris Brok: Geen terrorisme-dreiging bij Friese windmolenprojecten

11 sep 2018 - 22:33

Volgens commissaris van de Koning Arno Brok is bij de Friese windmolenprojecten geen sprake van terreurdreiging. Hij reageert daarmee op een opmerking van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die maakte eerder melding van "mogelijk extremisme en radicalisering" bij tegenstanders van windparken.

Foto: Omrop Fryslân

In Fryslân is daar dus geen sprake van, al lopen ook hier de emoties soms hoog op. Bij bijeenkomsten over het park Nij Hiddum-Houw bijvoorbeeld, lieten mensen ook emotioneel en in duidelijke taal weten, dat ze niets van de plannen moesten hebben. Maar, zo zegt de commissaris, "dat is van een heel andere orde. Met terreurdreiging heeft zoiets niets te maken."

Moet dit nu zo gek?

Arno Brok, commissaris van de Koning

Als in dit soort discussies de emoties hoog oplopen, probeert commissaris Brok met die mensen in gesprek te komen en de spanning eruit te halen. "Dan zeg ik: 'Moet dit nu zo gek?' Meestal kan het dan wel aardig worden gesust. Dat is in de Nij Hiddum-Houw gesprekken ook wel gebeurd", vertelt Brok.

Arno Brok: Geen terrorisme-dreiging windmolenparken

Brok was eerder als ambassadeur betrokken bij Veilige Publieke Taak. Dat is een project van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat opkomt voor mensen die in het publieke domein veilig hun werk moeten kunnen doen. Dat kan dan gaan om politici en bestuurders, maar ook ambulancepersoneel.

Trefwoorden: 
Arno Brok windmolenparken
(Advertentie)
(Advertentie)