Chinezen en Japanners naar mummiekelder Wiuwert

10 sep 2018 - 15:46

Er moeten meer toeristen naar de mummies van Wiuwert komen. Anders is het in de toekomst mogelijk financieel niet meer haalbaar om de mummiekelder open te houden voor het publiek. Op dit moment komen er jaarlijks ongeveer zesduizend bezoekers, maar eerder waren dat er nog tienduizend per jaar. En naar die bezoekerscijfers willen ze graag terug.

Het kerkbestuur van Wiuwert heeft besloten de website van de mummiekelder te laten vertalen in het Chinees, Japans, Engels en Duits. En met name die eerste twee talen moeten voor een extra groep bezoekers gaan zorgen. Het kerkbestuur heeft daarom ook contact opgenomen met reisbureaus die zich richten op China en Japan.

Luister naar een reportage van verslaggever Wytse Vellinga

Foto: Omrop Fryslan, Wytse Vellinga

De gidsen bieden hun verhaal alleen aan in het Nederlands, Engels, Duits en Fries. Voor de Aziatische toeristen liggen er briefjes met uitleg in de eigen taal. Volgens kerkrentmeester Jan Theunis van Berkum hopen ze niet dat er net zoveel Chinezen naar Wiuwert komen als in Giethoorn, maar een paar duizend per jaar zou heel erg welkom zijn.

De teksten zijn volledig vertaald, uitgezonderd sommige namen - Foto: Omrop Fryslan, Wytse Vellinga
Trefwoorden: 
mummie Wiuwert
(Advertentie)
(Advertentie)