Kippenvel en ode aan Fries paard: reacties op De Stormruiter

09 sep 2018 - 08:18

De Stormruiter is zaterdagavond in première gegaan, met als koninklijke eregasten prinses Beatrix, beschermvrouw van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek en koning Willem-Alexander. Na maanden van hard werken konden de honderden medewerkers en uiteraard de paarden laten zien wat ze hebben gemaakt van het stik dat is gebaseerd op het Duitse boek 'Der Schimmelreiter'.

Wat vond het publiek ervan? Kippenvel, ode aan Fries paard en erg onder de indruk: een paar reactie op Twitter.

De theatervoorstelling De Stormruiter is eind dit jaar ook te zien bij Omrop Fryslân. Zo kan iedereen die het paardenspektakel deze weken moet missen en bezoekers die nog een keer willen nagenieten het stuk bekijken. Voor de registratie van het theaterspektakel, dat in september en oktober wordt opgevoerd, werkt Omrop Fryslân samen met Omroep MAX.

Het verhaal van De Stormruiter gaat over de eeuwige strijd van Nederland tegen het water en de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het Friese paardenras. In het theaterstuk zijn rollen voor onder anderen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Freark Smink, Hilbert Dijkstra, Joop Wittermans en ruim honderd Friese paarden.

(Advertentie)
(Advertentie)