Friese titelverdediger verdwaalt op NK skeeleren en wordt derde

08 sep 2018 - 18:20

Titelverdediger Crispijn Ariëns uit Wolvega is er niet in geslaagd om opnieuw het NK skeeleren op zijn naam te schrijven. Een vrijwilliger van de organisatie stuurde hem de verkeerde kant op. Daardoor konden zijn achtervolgers hem inhalen. Sjoerd den Hertog werd Nederlands kampioen.

Foto: Tims Imaging

Het Open NK werd verreden in Hallum. Bij de eerste plaatselijke ronde ging het mis. zegt Ariëns. "Er stonden nog hekken, twee politiemotoren, en een tafel met water. Ik kon niet naar rechts. Dat kostte me mijn overwinning."

De titelverdediger had snel in de gaten dat hij verkeerd zat, maar toen was het al te laat. Hij had een kleine voorsprong toen hij Hallum inreed, en die was daarna snel verdwenen. "Ik had nog vijf seconden over, maar ik was helemaal leeggereden."

Crispijn Ariëns baalt van de fout

De uiteindelijke kampioen Sjoerd den Hertog, uit Groningen, is een ploeggenoot van Ariëns. "Uiteindelijk is het goed dat we met de ploeg zoveel overmacht hebben. Het is echt super dat Sjoerd wint. Klaar. Winnen is het belangrijkste. Als we niet hadden gewonnen was ik helemaal boos geweest."

Sjoerd den Hertog - Foto: Tims Imaging

Sjoerd den Hertog is Nederlands kampioen

Het spijt de organisatie van het Open NK dat het zo gelopen is. "Iemand heeft niet goed opgelet, daar komt het op neer. Maar er is nu niets meer aan te doen."

Bij de vrouwen is Imke Vormeer uit Meppel kampioen geworden. Jannitta van den Brink uit Apeldoorn werd tweede, en Beau Wagemakers uit Hoogkarspel finishte als derde.

Trefwoorden: 
NK skeeleren Chrispijn Ariëns
(Advertentie)
(Advertentie)