IepenUP Live: Inna Shevchenko over de vrijheid van meningsuiting

05 sep 2018 - 19:30

De vakantie is ook voor IepenUp voorbij. Woensdag gaat het over de vrijheid van meningsuiting en Europa. Daarover komt Inna Shevchenko spreken. Zij is de leider van de feministische actiegroep FEMEN en één van de grootste strijders van het vrije woord van deze tijd. Iedereen is welkom in poppodium Neushoorn om mee te praten. Meekijken kan natuurlijk ook, vanaf 20.00 uur op de livestream.

Inna Shevchenko werd bekend toen ze als 22-jarige werd opgepakt en gemarteld door de Wit-Russische geheime dienst. Met twee andere vrouwen protesteerde ze tegen Viktor Lukashenko, die door tegenstanders vaak wordt omschreven als de laatste dictator van Europa. In 2012 bereikte Shevchenko de hele wereld toen ze een houten kruis van vier meter hoog omzaagde uit protest tegen de arrestatie van de Russische punkgroep Pussy Riot.

Aanslag overleefd

FEMEN, de activistische organisatie waarvan Shevchenko nu dus de leider is, staat bekend om de topless-protesten voor vrouwenrechten. Shevchenko woont tegenwoordig in Parijs, omdat ze in Frankrijk politiek asiel heeft gekregen.

Voor de komst van Shevchenko naar Leeuwarden zijn extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk.

Andere gasten

Naast Inna Shevchenko komt schrijfster Helena Hoogenkamp, zij verzorgt een spoken-word performance. De muziek is van O, Kutjes.

Ekstra feilichheidsmaatregels by IepenUP Live

IepenUP

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten van de wereld centraal; hoe leven we met zijn allen, wat voor subgroepen zijn daar onderdeel van en hoe zorgen we ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn onderwerpen die aan bod komen bij IepenUP.

Iedereen kan langskomen om mee te doen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op hun Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
LF2018 IepenUP Inna Shevchenko
(Advertentie)
(Advertentie)