Winkel Oudega (SWF) overgenomen door dorpsbewoners loopt goed

04 sep 2018 - 12:00

De dorpswinkel die door inwoners van Oudega in de gemeente Súdwest-Fryslân is opgezet, is een groot succes. De omzet is na het eerste halfjaar hoger dan vooraf gedacht. Volgens Dorpsbelang Oudega komt dat door de warme zomer. Daardoor waren er veel meer toeristen in het dorp dan gebruikelijk.

Foto: Omrop Fryslan, Wytse Vellinga

De dorpsbewoners zetten de winkel in maart op nadat de laatste supermarkt in het dorp sloot. Het lukte niet om een nieuwe uitbater te vinden en dus pakte Dorpsbelang het zelf op. Inmiddels werken er twaalf mensen parttime in de winkel en is het er elke dag druk.

De verwachting is wel, dat nu de zomer voorbij is, de omzet wat lager uit zal vallen. Maar door de goede zomer moet dat eigenlijk geen probleem zijn.

Doarpswinkel Aldegea(W) draait goed

Dorpsbelang hoopt dat mensen ook in de winter toch naar de dorpswinkel komen, omdat ze goede kwaliteit bieden. Zo zijn er met name streekproducten te vinden in de winkel. Door de goede zomer is er volgens Dorpsbelang een buffer opgebouwd, maar toch is de steun van de klanten in het dorp zelf wel nodig om ook in de toekomst te kunnen blijven voortbestaan.

Foto: Omrop Fryslan, Wytse Vellinga
Trefwoorden: 
Oudega dorpswinkel
(Advertentie)
(Advertentie)