Meer belangstelling voor tweede Fryslândag in Brussel

03 sep 2018 - 22:06

Meer belangstelling voor tweede Fryslândag in Brussel

In Brussel wordt dinsdag voor de tweede keer een Fryslândag georganiseerd. Dat gebeurt in de vorm van een conferentie voer regionale identiteit en meertaligheid in de Solvay-bibliotheek, vlak achter het Europees Parlement.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

FNP-Statenlid Sybren Posthumus is een van de initiatiefnemers van de Fryslândag. Volgens zijn informatie is de belangstelling voor de tweede Fryslândag met zo'n honderd aanmeldingen tweemaal zo groot als vorig jaar op de eerste editie. Wat daarbij opvalt, is dat er ook veel meer aanmeldingen zijn van Europarlementariërs.

Verder groeien

Posthumus zou graag zien dat het evenement in de toekomst nog wat verder groeit, met naast een conferentie ook presentaties van Friese sporten en Fries eten en drinken in de open lucht, zodat het evenement interessanter wordt voor een groter publiek.

Dichter Eeltsje Hettinga

Op de tweede Fryslândag wordt dinsdag gesproken door onder andere commissaris van de Koning Arno Brok, door staatssecretaris Ingbert Liebing van Sleeswijk-Holstein en de Friese Europarlementariër Jan Huitema. Gedeputeerde Sietske Poepjes en dichter van Fryslân Eeltsje Hettinga zullen het formele deel van de bijeenkomst afsluiten. Aansluitend is er een netwerk-receptie. Dat onderdeel wordt in Brussel vaak net zo interessant bevonden als het formele deel, vanwege alle contacten die de aanwezigen daar op kunnen doen.

Sybren Posthumus over de tweede Fryslândag in Brussel

(Advertentie)
(Advertentie)