Vergunning voor ondernemer Stroobos beëindigt slepende zaak nog niet

02 sep 2018 - 21:46

Zeven jaar na het eerste verzoek voor een vergunning om te verhuizen krijgt loonbedrijf Plantinga toestemming, maar de toekomstige buurman laat het er niet bij zitten. Hij wil dat die vergunning wordt vernietigd. De zaak sleept zich al voort sinds 2011. Toen deed eigenaar Piet de Vries een verzoek bij de gemeente om te mogen verhuizen van Gerkesklooster naar een nieuwe locatie aan het Hoendiep in Stroobos.

Foto: Plantinga VOF

Sinds 2011 is er veel gepraat met buurtbewoners, provincie en gemeente, maar een vergunning kwam er toen niet. Vorig jaar gaf de Raad van State de opdracht aan de gemeente Achtkarspelen om op te schieten met een vergunning.

Inmiddels is de vergunning verleend, maar nu vraagt de toekomstige buurman bij de Raad van State dat die weer wordt vernietigd.

"Past niet in open landschap"

De buurman vindt de loods van dertienduizend vierkante meter te groot en niet passen in het open landschap. Hij vreest ook dat er al snel een uitbreiding komt. Eigenaar Piet de Vries van het loonbedrijf zegt dat daar geen sprake van is. Hij wil een grote loods om zijn materieel binnen te kunnen zetten. Op de locatie waar hij nu zit, is die ruimte er niet.

We gaan nu door, het heeft al zoveel gekost.

Piet de Vries, eigenaar loonbedrijf Plantinga

De zoon van Piet de Vries zit nu ook in de zaak en dat is ook een motivatie om de verhuisplannen niet op te geven. "We gaan nu door", zegt De Vries senior. "Het heeft al zoveel gekost."

Die kosten komen, zegt De Vries, vooral door de procedures. De bouwkosten zijn nu veel hoger en de advocaatkosten lopen ook op. "Met honderdduizend euro zijn we er nog niet."

De Raad van State doet over zes weken uitspraak over de zaak.

(Advertentie)
(Advertentie)