Tuinenga sluit laatste vrijeformatiepartij passend af

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra hebben hun seizoen als vrijeformatiepartuur passend afgesloten: de PC-winnaars wonnen in Wergea de laatste vrijeformatiepartij van het jaar. In de spannende finale won het trio Tuinenga met 5-5 en 6-4 van Nienke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra.
© Henk Hempenius
Op de eerste lijst stond een herhaling van de PC-finale: Tuininga versus het trio Anne Monfils. De winnaar was ook hetzelfde, want Tuinenga was met 5-2 en 6-2 te sterk. De andere finalist, het partuur Sijbrandij, hoefde slechts een eerst af te staan aan Tineke Dijkstra.
In de halve finale won Tuinenga met 5-2 en 6-2 van Nynke Sinnema, die inviel voor Sietske Okkema. De zussen Sijbrandij en Marrit Zeinstra haalden de finale door met 5-1 en 6-2 te winnen van Elly Hofman.

Spannende finale

De finale was spannend. Nadat Ilse Tuinenga de kaats keerde op 2-1 en 6-4, nam haar partuur even afstand, maar het trio Sijbrandij kwam goed terug. Na drie eersten op rij kwam dat partuur zelfs op 4-3. Via een boppeslach van Sjanet Wijnia kwam Tuinenga weer op gelijke hoogte: 4-4.
Op 4-4 en 6-6 sloeg Nienke Sijbrandij op. De bal kwam terug, maar Nienke Sijbrandij kon de bal zelf keren voor de kaats en daarmee haar partuur weer op voorsprong zetten. Even later was een opslag van Sijbrandij op 5-4 en 2-6 minder succesvol: die ging uit en zo moest het elfde eerst de beslissing brengen in de laatste wedstrijd.
Het laatste en belangrijkste eerst was voor Ilse Tuinenga. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar na een bal over de boven van Manon Scheepstra zette zij het trio Tuinenga op matchpoint. Ilse Tuinenga maakte het daarna zelf af, door op 5-5 en 6-4 een zitbal te slaan.

Kleine premie voor Hofman

De kleine premie was voor Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum. Die wonnen de strijd om plek drie in ook weer een spannende wedstrijd tegen het trio Sinnema. In die wedstrijd was het 'alles aan de hang'.