Enno Kingma wint in Pingjum laatste vrije formatiepartij

02 sep 2018 - 17:08

Enno Kingma, Hans Wassenaar en Renze Pieter Hiemstra hebben in Pingjum de laatste vrije formatiepartij van het jaar gewonnen. In de finale was het partuur met 5-3 en 6-6 te sterk voor Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Het is de vierde seizoensoverwinning voor Kingma en de zijnen.

Hans Wassenaar

Het was in de finale al snel 3-0 voor de uiteindelijke winnaars. Ze werden daarbij geholpen door Sjoerd de Jong, die in die drie eersten vijf opslagmissers had. Het trio Bergsma pakte daarna twee van de volgende drie eersten, maar het verschil werd nooit kleiner dan twee eersten. Op 5-3 en 6-6 ging de opslag van uitblinker Bergsma uit.

De reactie van Enno Kingma

Koning Enno Kingma - Foto: Henk Bootsma

Saillant detail in de finale was dat de opslagers volgend seizoen van partuur wisselen. Enno Kingma gaat dan op pad met Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong, terwijl Hans Wassenaar en Renze Pieter Hiemstra kaatsen met Marten Bergsma.

Marten Bergsma en Pieter Jan Plat

Blessure Hans Wassenaar

Het trio Kingma had in de halve finale al het partuur van Gert-Anne van der Bos verslagen. Op 3-2 voor Kingma raakte zijn maat Hans Wassenaar wel geblesseerd. Zo werd het 3-3, maar ondanks Wassenaars blessure pakten Kingma en de zijnen daarna drie eersten op rij. Op 5-3 en 6-6 sloeg Wassenaar zelf een boppeslach.

Het partuur van Marten Bergsma had in de andere halve finale met 5-3 en 6-0 afgerekend met Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra.

Sjoerd de Jong

Trefwoorden: 
kaatsen Enno Kingma Pingjum
(Advertentie)
(Advertentie)