Olde Riekerink: "De winst is dat we eindelijk een wedstrijd goed hebben gespeeld"

01 sep 2018 - 22:39

"Het voelt als puntverlies, maar de winst is dat we eindelijk een wedstrijd goed hebben gespeeld", zei trainer Jan Olderiekerink na afloop van de wedstrijd van zijn SC Heerenven tegen VVV in Venlo. Beide ploegen scoorden één keer.

Hij is niet ontevreden: "We hebben de wedstrijd 70 minuten lang bepaald, dat er in de laatste fase meer druk komt, is de kracht van VVV. Alleen wisten we niet hoe we daar voetballend onderuit moesten komen. Ook na rust kregen kregen we 2, 3 hele goede mogelijkheden, daar hadden we het verschil moeten maken. We hadden het eerder moeten beslissen." Verder was hij blij dat Sam Lammers zijn eerste goal maakte.

SC Hearrenfean spilet lyk yn Venlo

Zuur

"Zuur dat we hier niet winnen", was Dave Bulthuis zijn reactie. "We brengen onszelf in de moeilijkheden in de tweede helft omdat we de kansen niet maken. We hadden sneller die 2-0 moeten maken, daar verzaken we. In het spel dat VVV speelt, zijn we nog niet volwassen genoeg. Je weet dat ze de lange bal gaan spelen, we verliezen die duels."

SC Hearrenfean spilet lyk yn Venlo

Er zat meer in

Sam Lammers maakte zijn eerste goal voor SC Heerenveen in de competitie. Hij is blij en trots. "Jammer dat het niet de winnende goal is geworden, dat steekt wel een beetje. In de eerste helft controleerden we de wedstrijd, we speelden goed positiespel met veel variatie en beweging. In het begin van de tweede helft kregen we een paar kansjes om uit te bouwen, dat hadden we moeten doen. We hebben VVV in hun spel laten komen en zijn daarin meegegaan. Er zat zeker meer in, maar het voelt niet als verlies, maar zonde dat we hier niet winnen."

SC Hearrenfean spilet lyk yn Venlo

(Advertentie)
(Advertentie)