Van der Weijden maakt zaterdag nieuwe stand inzamelactie bekend in Burdaard

01 sep 2018 - 09:01

Zwemmer Maarten van der Weijden komt zaterdag naar Burdaard, om bekend te maken hoeveel geld hij intussen heeft opgehaald met zijn Elfstedenzwemtocht voor onderzoek naar kanker. Dat laat hij weten op Twitter. "Hier stopte mijn tocht, maar de donaties bleven doorgaan. Daarom maak ik hier om 11 uur bij de brug aan de Hikkarderdyk de nieuwe stand bekend."

Foto: Casper van Aggelen

Van der Weijden begon op 18 augustus aan zijn recordpoging om in drie dagen langs de elf Friese steden te zwemmen. Het lukte hem niet om de hele tocht uit te zwemmen, maar in 55 uren zwom hij 163 kilometer. In Burdaard besloten hij en zijn dokters de zwemtocht te staken.

Kort daarna werd bekend dat er ruim 2,5 miljoen euro was opgehaald. Een paar dagen later was de tussenstand 3,5 miljoen. Bij zijn huldiging in Waalwijk stond de teller op 4,3 miljoen.

Vrijdag werd bekend dat er in Burdaard nog dit jaar een standbeeld komt voor Van der Weijden. Er was een crowdfundingsactie opgezet, maar de Ferwerder kunstenaar Hans Jouta zal het beeld gratis maken en een lokaal bedrijf hoeft niets voor het plaatsen ervan.

(Advertentie)
(Advertentie)