Applaus voor Rossi in de kleedkamer: "Daar ben ik ze heel dankbaar voor"

SC Cambuur wint fan TOP Oss mei tank oan Rossi
Karim Rossi was de grote man bij Sportclub Cambuur vrijdag. De spits scoorde als invaller drie keer in de tweede helft en daardoor won Cambuur met 1-3 op bezoek bij TOP Oss. Na afloop klonk er applaus voor Rossi in de kleedkamer: "Ja, ze klapten voor mij. Daar ben ik ze heel dankbaar voor."
Karim Rossi
"Dit is mooi, helemaal voor een spits. Drie keer scoren in een wedstrijd gebeurt ook niet zo vaak, dus ik geniet echt van dit moment." Rossi moest daarbij ook denken aan afgelopen seizoen, toen hij vanwege blessures lang niet aan spelen toe kwam. "Iedere keer dat ik nu op het veld sta of scoor, dan waardeer ik dat ik nu gezond ben. Dan denk ik aan het harde werk van vorig seizoen."
Rossi begon in Oss dus weer op de bank, ondanks dat hij vorige week als invaller ook al scoorde. "Het is nooit leuk om op de bank te zitten, maar de trainer zei dat het beter was. Gelukkig kwam ik erin en kon ik de ploeg helpen. Soms heb je wedstrijden met heel veel kansen en geen goals. Nu had ik drie kansen en alles ging erin. Zo gaat dat soms."
Ik speel graag voor onze supporters.
Karim Rossi hoopt op een basisplek volgende week
Zou Rossi nu volgende week wel basisspeler zijn? "Als de trainer denkt dat het beter is dat ik op de bank begin, dan begin ik op de bank. Maar ik hoop dat ik in de basis sta. Helemaal thuis, want ik speel graag voor onze supporters."
René Hake
"Ik houd er niet zo van om een speler eruit te lichten, maar als je een hattrick maakt, dan is dat toch een officieel moment", zei René Hake na afloop. De trainer van de Leeuwarders zag wel dat zijn ploeg de eerste helft beneden niveau speelde en zo viel ook de 1-0. "We hadden voorin balverlies en dan geven we daarna niet genoeg druk op de bal, om de lange bal van Oss eruit te halen. We stonden ook slecht te dekken voor de goal. Dan is de wedstrijd zoals Oss het wil hebben."
Hake vond dat zijn ploeg aan het eind van de eerste helft al beter werd. Dat konden ze na rust voortzetten: "Je moet hopen dat je snel gelijk maakt. Dat gebeurde en het was een prima goal. Daarna moet je niet te euforisch worden."
Een gelijkspel was wel terecht geweest, volgens Hake. Maar: "Toch krijgen we ruimte in de eindfase en daar profiteerden we optimaal van."
Xavier Mous
Keeper Xavier Mous baalde nog wel even van de tegengoal: "Er gingen meerdere dingen mis: die voorzet moet eruit gehaald worden, de man beter gedekt. Dat zijn allemaal dingen die beter moeten, maar je ziet verder dat we weinig weggeven."
Aan het eind was Mous belangrijk, want Oss was dicht bij de 2-2. "Het was een gekke scrimmage, het ging heel erg snel. De bal ging alle kanten op, dus ik ben blij dat ik hem nog kon pakken. Ik heb weinig reddingen hoeven te verrichten, maar deze was wel belangrijk."
Mous speelde vorig seizoen nog voor Oss. "Ik ben hartstikke goed ontvangen. Het publiek ging ook voor me klappen en zingen, dat doet me heel goed. Nog steeds ongeslagen, kijken hoe lang we dat vol kunnen houden."