Hanna en haar zestig dieren zoeken nieuw onderkomen

29 aug 2018 - 07:20

Hanneke Mol heeft sinds eind 2013 een dierenopvang in Haule. Ze vangt daar de meest zwakke en kansloze dieren op en zorgt voor een 'Achtste Hemel-waardig leventje' tot aan de dood. Door een scheiding moet ze haar huis verlaten. Dat betekent dat zij en haar zestig dieren op straat komen te staan.

Foto: Omrop Fryslân - Berber Hania

Stichting Hanna wil graag meer aandacht en met name meer donaties en eventueel woonruimte voor haar en haar dieren. Verschillende media hebben al aandacht geschonken aan de situatie van Hanna, bijvoorbeeld Hart van Nederland en de Leeuwarder Courant. Toen werd bekend dat ze ging scheiden. Nu is het huis verkocht en moet ze voor 1 december de uit de woning.

Ze heeft in 2016 al een crowdfundingsactie opgezet. De stichting heeft in de afgelopen twee jaar 60.000 euro opgehaald. Het streefbedrag om een nieuw boerderijtje voor haar te kopen is 250.000 euro. Om dat te bereiken wordt er nu een Facebookactie opgezet.

Het zijn mijn 60 kinderen.

Hanneke Mol over haar dieren

Hanneke Mol

Hanna heeft katten, honden, een paard, pony's en schaap onder haar hoede. "Opgeven is geen doen, het zijn mijn 60 kinderen", vertelt ze. Om het streefbedrag voor 1 december te halen is misschien niet haalbaar, maar Hanna blijft positief. "Er kunnen ook alternatieven opduiken, zoals een kraakpand of misschien is er wel iemand die zegt 'ik heb nog wel een boerderijtje dat je kunt huren'."

'Worstcasescenario'

Mocht het niet lukken om wat te vinden, dan is Stichting Hanna ook voorbereid Er is een 'worstcasescenario' geschreven voor alle dieren. Van alle dieren staat beschreven hoe zwak ze zijn en of ze nog gered kunnen worden. "Het komt erop neer dat bijna de helft elders kansloos is en euthanasie krijgt", vertelt ze.

Maar Hanna wil positief blijven en hoopt dat ze zoveel mogelijk mensen kan bereiken, zodat de dieren niet op straat komen te staan.

(advertinsje)
(advertinsje)