Welmoed Sijtsma van Jeugdjournaal naar Goedemorgen Nederland

Jeugdjournaal-presentatrice Welmoed Sijtsma maakt de overstap naar Goedemorgen Nederland van omroep WNL. De in Hurdegaryp geboren Sijtsma (27) werkt sinds 2014 voor het Jeugdjournaal. Ze was eerder ook actief voor Omrop Fryslân.
Welmoed Sijtsma © ANP
Welmoed Sijtsma over haar stap naar WNL
Het was geen makkelijke keuze, om over te stappen, zegt Sijtsma in De middei fan Fryslân. "Ik heb lang getwijfeld. Het is een mooie kans, ik kan er veel leren, dus ik dacht: ik doe het. Aan de andere kant heb ik het ook erg naar m'n zin bij het Jeugdjournaal en daarom wilde ik ook wel blijven. Maar uiteindelijk dacht ik: ik ga er gewoon voor."
Bij Goedemorgen Nederland moet Sijtsma straks wel vroeg opstaan. "Ik denk dat ik nog nooit zo vroeg ben opgestaan, haha. Ik moet er om vijf uur zijn, dus dan sta ik op om vier uur."
Sijtsma zal in de tweede helft van september haar eerste Goedemorgen Nederland presenteren. Dat er in het programma niet alleen serieus nieuws zit, maar bijvoorbeeld ook ruimte is voor een nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw, spreekt haar aan. "Wel mooi dat het allemaal verschillende onderwerpen zijn."
Mogelijk doet Sijtsma in de toekomst ook andere dingen voor WNL. "Het is een kleine omroep, maar ze zijn ook bezig met allerlei series en documentaires. Er is nog niets concreet, maar misschien kun je daar in de toekomst weer eens over bellen", zei ze op de radio.