Wilde protestactie leden Prikkedam

28 aug 2018 - 09:14

Sympathisanten van motorsportverenging De Prikkedam hebben zondag een spontane 'lawaaiactie' gehouden voor het huis van de woordvoerder van de bezwaarmakers. De motorfans zijn slecht te spreken dat alle activiteiten op motorcrossterrein Prikkedam voorlopig zijn stilgelegd na een paar dwangsommen van de gemeente. De motorfans reden met motoren en auto's voor het huis van de familie Van Rossem aan de Bercoperweg en maakten daarbij zoveel mogelijk lawaai. Toen sommige motorrijders het erf opreden, belde Van Rossem de politie en werd het weer rustig.

Wylde protestaksje leden Prikkedaam

Bezwaarmaker Van Rossem is duidelijk over de protestactie. "Het is heel vervelend. Het verstoort gewoon je normale manier van doen. En het is jammer dat deze mensen zich niet eerst verdiepen in hoe de zaken er echt voorstaan. Deze mensen zijn erg oppervlakkig aan het reageren, aan het schreeuwen en het lawaai maken. Als ze zich zouden verdiepen in hoe de zaken er echt voorstaan, zouden ze misschien wel anders denken. In dezen heeft het bestuur van de motorclub een hele belangrijke taak om aan hun leden en sympathisanten duidelijk te maken wat er echt aan de hand is."

Bezwaarmaker Van Rossem

Voorzitter Wout van der Molen van de motorclub heeft een dubbel gevoel over de actie. "Dit is de uitkomst van het jarenlange gesteggel, dan kunnen de emoties hoog oplopen." Een oplossing is der net samar. "Ik denk dat het deels toch ligt bij mensen die zo dichtbij een crossbaan gaan wonen dat die niet moeten verwachten en niet moeten eisen dat ze de crossmotors niet meer horen. Dat is een fundamenteel onderdeel van dit geheel."

De baan is alleen op woensdagmiddag en zondagochtend drie uren open.

Voorzitter Wout van der Molen

Wethouder Marcel Bos zegt er het volgende over: "Dit besluit is beladen met emoties en ik begrijp dat deze acties kunnen ontstaan. Het moet niet uit de hand lopen, niemand zit hier op te wachten. Volgende week is er een gesprek met het bestuur. Omdat de baan nu dicht is geeft dat tijd om goed te kijken naar de toekomst voor Prikkedam."

Trefwoorden: 
Makkinga motorsport Prikkedam
(Advertentie)
(Advertentie)