Natuurmuseum Fryslân druk met laatste voorbereidingen 'OnderWaterSafari'

27 aug 2018 - 17:30

Nog een paar weken en dan is de metamorfose van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden klaar met de grote nieuwe onderwaterexpositie. In die expositie gaan bezoekers met een karretje over de bodem van de Waddenzee.

Achter de schermen zijn ze nog druk bezig met de nieuwe permanente tentoonstelling 'OnderWaterSafari'. Die vervangt de onderwaterwereld van een sloot en wordt ook veel groter.

De OnderWaterSafari is een educatieve 'ride', waarbij bezoekers onder de waterspiegel duiken en wel droge voeten houden. Ze maken een reis van zoet water van sloot en plas naar zout water van de Waddenzee.

Foto: Omrop Fryslân

In die Waddenzee zijn honderden vissen. Daar worden zo'n 200 van gemaakt door preparateur Marjolein Kramer van het museum. Ze is er nog druk mee bezig. Onderweg kunnen bezoekers ook zoeken naar de bever, otter, de meerval, zeehond en de bruinvis. Vanaf 22 september gaat de safari open.

Voor de bezoekers is niets van de verbouwing te merken. In deze laatste week van de vakantie is nog genoeg te beleven in het museum zoals bijvoorbeeld de tentoonstelling over de grutto.

(advertinsje)
(advertinsje)