Joop Alberda tijdelijk terug bij volleybalbond

27 aug 2018 - 16:07

Joop Alberda komt tijdelijk terug bij de Nederlandse volleybalbond. Hij neemt vanaf 1 september werkzaamheden over van Bram Ronnes, die onlangs is weggegaan als technisch directeur. Alberda houdt zich straks vooral bezig met de nationale teams en de evaluatie van de topsportprogramma's naar volgend seizoen toe. Hij blijft nu tot 1 januari volgend jaar bij Nevobo.

Foto: ANP

De Nederlandse mannen en vrouwen spelen in september beide op het WK. De algemeen directeur van de volleybalbond, Guido Davio: "Ook treffen we in de aankomende maanden voorbereidingen voor 2019, dat onder andere in het teken staat van kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020 en het Europees kampioenschap zaalvolleybal voor de mannen, dat we in eigen land spelen. Met de kennis en ervaring van Joop borgen we in deze periode de kwaliteit en de continuïteit van de programma's."

Joop Alberda as bûnscoach yn 1996 - Foto: ANP

Eerder was Alberda ook al in twee perioden werkzaam voor volleybalbond Nevobo. In 1996 was hij bondscoach van de ploeg die goud pakte op de Olympische Spelen in Atlanta. Later was hij technisch directeur.

Verder heeft Alberda gewerkt voor NOC*NSF en hij was van 2013 tot 2016 technisch directeur bij zwembond KNZB.

Trefwoorden: 
volleybal Joop Alberda Nevobo
(advertinsje)
(advertinsje)